ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Ε,Ε,ΕΡΧΕΤΑΙ.... ΤΟ ΠΑΣΧΑ!!!!!

ΗΡΘΕ ΠΑΛΙ Η ΠΑΣΧΑΛΙΑ!!!
Πλησιάζοντας οι Άγιες μέρες του Πάσχα, με τις αίθουσες της τάξης μας άδειες και βουβές από τις χαρούμενες φωνούλες σας, σας στέλνουμε την Αγάπη μας, τις Ευχές μας για τις γιορτές που έρχονται, με την ελπίδα πάντα ότι θα ξανανταμώσουμε σύντομα!!!
 Και για να μην ξεχνιόμαστε... κάποιες δραστηριότητες που θα κάναμε μαζί!


Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ    

Εκπαιδευτικό βίντεο για το Πάσχα με τον Πέρη και την Κάτια



                 

   ΤΑ  ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ





ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  • Διηγούμαι κάποια από τα θαύματα που έκανε ο Χριστός
  • Ζωγραφίζω όπως μπορώ το θαύμα που μου έκανε εντύπωση!



            ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ  
(ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ)






                          Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ 


         ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ (τα Πάθη του Χριστού)
Το κείμενο το προσαρμόζουμε ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.






ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • Αναδιηγούμαι την ιστορία των Παθών του Χριστού
  • Εκτυπώνουμε τις εικόνες, τις ζωγραφίζουν τα παιδιά και τις βάζουν σε χρονική σειρά.
  • Χρωματίζω τον Μυστικό Δείπνο


  • Φτιάχνω τα puzzles
ΠΑΖΛ ΚΑΙ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ



                                


ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

 





 

Πάρτε μια άσπρη κόλλα Α4. Έπειτα,πάρτε το ρολό υγείας κόψτε και σχηματίστε ένα κουνελάκι.Κόβετε,ένα μικρό μέρος για το πρόσωπο του κουνελιού και για τα αυτάκια απλά λυγίστε λίγο το ρολό για να πάρει σχήμα αυτιού όπως στην φωτογραφία.Κολλήστε τα μεταξύ τους και μετά περάστε ένα χρώμα.Πάρτε την ''σφραγίδα''κουνελάκι και πατήστε την πάνω στο χαρτί

ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ





Παραμύθι 1 "'Ενα αυγό ψάχνει να βρει χρώμα"



         Παραμύθι 2 «Ένα αυγό δίχως χρώμα»



ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ
                                                 Η νονά μου τη χαρίζει                                                     
                                                 Με στολίδια τη γεμίζει                                                    
Και στην εκκλησιά μαζί
 θα την πάρω την Λαμπρή
Τι είναι;     (η λαμπάδα)

Με στολίδια τον στολίζουν
σε όλο το χωριό γυρίζουν
Τι είναι;  (ο Επιτάφιος)

Τα τυλίγουν και φουσκώνουν
σαν ψηθούν σε αναστατώνουν
Τι είναι; (τα τσουρέκια)

                                          Στο λιβάδι πινελιές                                                          
                            Του Χριστού είναι σταλιές                                              
Τι είναι; (οι παπαρούνες)


ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ... ΕΚΠΛΗΞΗ

Πώς θα περνούσαμε το Πάσχα αν δεν μας είχε επισκεφτεί ο "Ιός με την κορώνα"!!! 




ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
                                                      
Με ένα κόκκινο πανί, που συμβολίζει το αίμα του Χριστού, απλωμένο στο μπαλκόνι ή το παράθυρο, ξεκινούν στην επαρχία τη Μεγάλη Πέμπτη οι προετοιμασίες για τη βραδιά της Ανάστασης, ενώ την ίδια ημέρα οι νοικοκυρές σε όλη τη χώρα βάφουν τα κόκκινα αυγά. Τη Μεγάλη Πέμπτη ζυμώνονται και τα τσουρέκια. Αυτήν την ημέρα οι νοικοκυρές δεν πλένουν, δεν απλώνουν ούτε κάνουν άλλες δουλειές στο σπίτι.
Τη Μεγάλη Πέμπτη στην εκκλησία ψέλνεται η μακρά ακολουθία των Παθών με τα 12 Ευαγγέλια  και αναπαριστάνεται ξανά η Σταύρωση. Αφού τελειώσουν τα 12 Ευαγγέλια, κοπέλες αναλαμβάνουν να στολίσουν τον Επιτάφιο με γιρλάντες από λευκά λουλούδια, έτσι ώστε το πρωί της επόμενης μέρας να είναι έτοιμος να δεχθεί το σώμα του Χριστού κατά την Αποκαθήλωση.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ακόμη και σήμερα σε κάποια χωριά οι κάτοικοι δεν στρώνουν καν τραπέζι τη Μεγάλη Παρασκευή. Δεν τρώνε γλυκά για την αγάπη του Χριστού, που τον πότισαν ξύδι. Ταχινόσουπα, μαρούλι ή φακές με ξύδι είναι τα συνήθη φαγητά. Κανείς δεν πρέπει να πιάσει στα χέρια του σφυρί ή βελόνι, γιατί θεωρείται μεγάλη αμαρτία. Το βράδυ γίνεται ο Εσπερινός και η περιφορά του Επιταφίου, ο στολισμός και η περιφορά του οποίου είναι το κυριότερο έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής.
Χαρακτηριστικό των παλαιότερων ετών ήταν η ευγενής άμιλλα ανάμεσα στις ενορίες για τον ομορφότερα στολισμένο Επιτάφιο. Πρώτα πήγαιναν τα λουλούδια για το στολισμό του Επιταφίου οι ελεύθερες και ύστερα οι παντρεμένες. Από κάτω περνούσαν όλοι από μία φορά, ενώ πίστευαν πως, αν τα ζωηρά παιδιά περάσουν τρεις φορές, θα γίνουν φρόνιμα... Τρεις φορές έπρεπε να περάσουν και οι άρρωστοι για ν' αναρρώσουν.
Τα λουλούδια που παίρνουν οι πιστοί από τον Επιτάφιο θεωρούνται ευλογημένα και τοποθετούνται στο εικονοστάσι του σπιτιού. Παλιότερα, οι γυναίκες έφτιαχναν με αυτά φυλαχτά για τους ναυτικούς, ενώ ορισμένοι τα χρησιμοποιούσαν και σαν γιατρικό για τον πονοκέφαλο.
Στην περιφορά του Επιταφίου προπορεύεται η μπάντα ή η χορωδία και παίζει πένθιμα εμβατήρια, ακολουθούν οι ιεροψάλτες, ο κλήρος, οι μυροφόρες, τα εξαπτέρυγα, πρόσκοποι και οι πιστοί που ψέλνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της λιτανείας. Σε όλη τη διαδρομή οι πιστοί ραίνουν τον επιτάφιο με λουλούδια και αρώματα, κρατώντας αναμμένα κεριά.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Το Μεγάλο Σάββατο οι πιστοί προετοιμάζονται για το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο ιερέας φωνάζει το «Χριστός Ανέστη!». Ένα από τα βασικότερα τελετουργικά στοιχεία της Ανάστασης είναι το αναστάσιμο Φως, με κορυφαία στιγμή την πρόσκληση του ιερέα «Δεύτε λάβετε Φως». Το Φως αυτό οι πιστοί το μεταφέρουν στα σπίτια τους. Σε κάποιες περιοχές μάλιστα θεωρούνταν καλοτυχία να μη σβήσει η λαμπάδα με το Άγιο Φως μέχρι να φτάσουν οι πιστοί στο σπίτι. Μπαίνοντας «σταυρώνουν» πρώτα το ανώφλι της εξώπορτας, ενώ παλαιότερα ανανέωναν και το φως του καντηλιού και μάλιστα προσπαθούσαν να το κρατήσουν αναμμένο όσο περισσότερες μέρες μπορούσαν χωρίς να σβήσει. 
ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΘΙΜΑ

Το Σάββατο του Λαζάρου οι γυναίκες, σε μνήμη του Λάζαρου, ζυμώνουν για τα παιδιά ειδικά κουλουράκια, στα οποία δίνουν το σχήμα ανθρώπου σπαργανωμένου, όπως παριστάνεται στις εικόνες ο Λάζαρος. Λέγονται  Λαζαράκια και τα παιδιά τους αποδίδουν εξαιρετικές ιδιότητες. Τα παιδιά συγκροτούν ομάδες, επισκέπτονται τα σπίτια του χωριού ή της πόλης και τραγουδούν ειδικά τραγούδια, τα λεγόμενα λαζαρικά. Συνήθως κρατούν στα χέρια εικονική παράσταση του Λαζάρου και λέγονται και αυτά Λάζαροι. Στην Κύπρο συναντάμε ζωντανή αναπαράσταση του θανάτου και της ανάστασης του Λαζάρου η οποία αποτελεί την αρχαιότερη μορφή του εθίμου ενώ στην βόρεια  ήπειρο τα παιδιά ντύνονται παράδοξα και απειλούν με την άγρια εμφάνισή τους για να διώξουν κάποιο κακό πνεύμα. Μετά το τραγούδι ο κάθε νοικοκύρης τα φιλεύει
. 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΩ ΜΕ ΤΗ ΜΑΜΑ ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ:
1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ (ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ)
1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ 
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑ
ΓΑΡΥΦΑΛΑ Ή ΜΟΣΧΟΚΑΡΦΙΑ 
Παίρνουμε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια πλαστκή λεκάνη. Κάνουμε μια γουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι και τη διαλυμένη μαγιά. Ζυμώνουμε και αφήνουμε και τα παιδιά να ζυμώσουν προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι η ζύμη να γίνει αρκετά σφιχτή. Προσθέτουμε τα καρύδια τις σταφίδες, την κανέλα και ζυμώνουμε καλά. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια μας.
Μόλις η ζύμη ετοιμαστεί δίνουμε στα παιδιά από ένα μικρό μπαλάκι και τους ζητάμε να το κάνουν ανθρωπάκι αν θέλουμε περισσότερη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουπ πατ και τοποθετούν τα λαζαράκια τους σε λαδόκολλα πάνω στο ταψί. Για ματάκια και στόμα βάζουμε μοσχοκάρφια.

Ανάβουμε το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (40 - 50 βαθμούς C) και τα αφήνουμε μέχρι η ζύμη να φουσκώσει. Στη συνέχεια ανεβάζουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C και τα ψήνουμε έως ότου ροδίσουν.






ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στο Καστελλόριζο ο χορός των κοριτσιών που στήνεται στον αυλόγυρο του Μητροπολιτικού ναού το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, είναι από τα γραφικότερα λαμπριάτικα έθιμα. Για τις περιορισμένες κοπέλες του νησιού είναι ένα από τα κυριότερα γεγονότα της ζωής τους. Είναι η μόνη περίπτωση να δουν και να τις δουν τα παλικάρια του νησιού
Στην Κορώνη, τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, τα παιδιά, κρατώντας ένα σταυρό στο χέρι, γυρνούν από σπίτι σε σπίτι και λένε τα πάθη του Χριστού. Τα φιλεύουν με κουλούρια, κόκκινα αυγά ή λεφτά.
Στο Καστανόφυτο Καστοριάς, τα παιδιά του χωριού, παίρνουν από την εκκλησία το χελιδόνι, (ξύλινο ομοίωμα περιστεριού) το κρατούν με ένα ξύλο ψηλά, το στολίζουν με λουλούδια και το περιφέρουν στα σπίτια. Κατά την περιφορά μαζεύουν δώρα και αυγά κόκκινα
Στην Πάρο, τα κεριά του Επιταφίου, τα φυλούν και όταν έχει φουρτούνα, βρέχει ή αστράφτει, τα ανάβουν να περάσει η κακοκαιρία. Ακόμα, στο εικονοστάσι, τοποθετείται και κλαδί ελιάς, που παραμένει εκεί ως αγιώτικο . 
Στη Σπάρτη, όταν γυρίσουν τον Επιτάφιο, τον ξεστολίζει ο καντηλανάφτης, ο οποίος παίρνει τα κεριά και τα φυλάει. Την άλλη μέρα, τα βάζει ο παπάς σε ένα δίσκο με τα σταυρολούλουδα και τα μοιράζει στις γυναίκες. Τα λουλούδια αυτά, οι γυναίκες τα κρατούν ως φυλαχτό και όταν αρρωστήσει ένα παιδάκι βάζουν στα κάρβουνα λίγο νερό και μερικά σταυρολούλουδα και το λιβανίζουν.
Στις Σέρρες ξεχωριστή σημασία έχει και η συνήθεια των γυναικών, να τοποθετούν στη διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου, πάνω σε τραπέζι μπροστά από το κατώφλι της Εξώπορτας, την εικόνα του Εσταυρωμένου ανάμεσα σε άνθη, αναμμένα κεριά και θυμιάματα. Δίπλα τοποθετούν ένα πιάτο με χλόη φακής, ή κριθαριού, την οποία έχουν φυτέψει για αυτό το σκοπό, κάποια ημέρα της Μεγάλης Σαρακοστής.
Στο Λεωνίδιο Αρκαδίας ένα από τα έθιμα που ξεχωρίζει είναι με τα αυτοσχέδια μικρά αερόστατα, που φέγγουν στον ουρανό της Αρκαδίας και εξαφανίζονται. Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά. 
Μπορεί σήμερα να γυρνάνε όλοι στις δουλειές τους την Τρίτη του Πάσχα, αλλά κάποτε το γλέντι επεκτεινόταν σ’ όλη την υπόλοιπη εβδομάδα ως την Κυριακή του Θωμά και ονομάζονταν διακαινήσιμος ή ασπροβδομάδα. Η αργία του Πάσχα ήταν η πιο μεγάλη και όλη η Διακαινήσιμος θεωρούνταν μια Κυριακή. Στην παλαιά Αθήνα, κάθε νοικοκύρης μετά την Λαμπρή δεν έμπαινε για μια εβδομάδα στο κτήμα του. Ακόμη και σήμερα σε πολλές περιοχές το λαμπριάτικο γλέντι συνεχίζεται.



ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ

ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΒΓΑ : Συμβολίζουν με το κόκκινο χρώμα τους το αίμα του Χριστού




ΑΡΝΙ : Συμβολίζει τους πιστούς από την παραβολή του Χριστού με τον βοσκό 


Ο ΣΤΑΥΡΟΣ: Συμβολίζει το Σταυρό πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Χριστός

Η ΛΑΜΠΑΔΑ: Συμβολίζει το φως που έφερε ο Χριστός νικώντας το θάνατο και κατ’ επέκταση το σκοτάδι με την Ανάστασή του
   
ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ:

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ
Τα τσουρέκια είναι ο εξελιγμένος τύπος του πασχαλινού ψωμιού, της Λαμπροκουλούρας ή του Λαμπρόψωμου. Γιατί, όμως, φτιάχνουμε τσουρέκια το Πάσχα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Πέμπτη;
Το ψωμί αυτό είναι συμβολικό, γιατί αντιπροσωπεύει την ανάσταση του Χριστού, καθώς το αλεύρι ζωντανεύει και μεταμορφώνεται σε ψωμί. Το ψωμί συμβόλιζε τη ζωή και στην ειδωλολατρική παράδοση και μπορούμε να βρούμε απομεινάρια της ακόμη και σήμερα, σε παραδόσεις όπως της προσφοράς Πασχαλινού ψωμιού και κόκκινων αβγών στους τάφους αγαπημένων προσώπων κατά το Πάσχα.
Το σχήμα των Πασχαλινών ψωμιών ποικίλλει ανάλογα με τις τοπικές παραδόσεις. Το πιο γνωστό είναι φυσικά η πλεξούδα, με ή χωρίς κόκκινο αβγό. Οι πλεξούδες και οι κόμποι προέρχονται από τους ειδωλολατρικούς χρόνους ως σύμβολα για την απομάκρυνση των κακών πνευμάτων .
Πρωί-πρωί τη μεγάλη Πέμπτη, σε όλη την Ελλάδα, οι γυναίκες καταπιάνονται με το ζύμωμα. Ζυμώνουν με μυρωδικά τις κουλούρες της Λαμπρής και τις στολίζουν με λουρίδες από ζυμάρι και ξηρούς καρπούς. Ανάλογα με το σχήμα που τους έδιναν παλιότερα είχαν και διάφορα ονόματα. «Κοφίνια», «καλαθάκια», «δοξάρια», «αυγούλες», «κουτσούνες», «κουζουνάκια» Παρόμοιες κουλούρες έφτιαχναν και στα βυζαντινά χρόνια, τις «κολλυρίδες» και ήταν ειδικά ψωμιά για το Πάσχα, σε διάφορα σχήματα, που είχαν στο κέντρο ένα κόκκινο αυγό.


ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ: Με το θόρυβο και το φως που κάνουν λέγεται ότι διώχνουν τα κακά πνεύματα. 

Ο ΛΑΓΟΣ: 





ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (από το Kindykids)
ΚΟΛΑΖ
Σε ένα μεγάλο χαρτόνι  κολλήστε φωτογραφίες με ήθη και έθιμα του Πάσχα. Τις φωτογραφίες μπορείτε να τις βρείτε στο διαδίκτυο ή να βρείτε  εικόνες από περιοδικά . Κάτω από κάθε εικόνα το παιδί ή τα παιδιά σας  γράφουν το όνομα του εθίμου. Καλό είναι να μπορούν να περιγράψουν την κάθε εικόνα προφορικά.
ΒΑΛΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ!
Υλικά: Χαρτόνι ή χαρτί
          Ψαλίδι
         
Διαδικασία: Σχεδιάστε αυγά σε ένα κόκκινο χαρτόνι, ή αν δεν έχετε σε ένα οποιοδήποτε χαρτί και μετά το βάφουν κόκκινο. Δώστε στο παιδί σας να τα κόψει και σε κάθε αυγό γράψτε τους αριθμούς από το 1 έως το 10.Μπερδέψτε τα αυγά και ζητείστε από το παιδί σας να τα βάλει στη σειρά από το 1 έως το δέκα. 

Εναλλαγή: 
1)Άλλος τρόπος παιξίματος είναι να βάλετε τα αβγά στη σειρά από το 1 έως το 10 και να ζητήσετε από το παιδί σας να κλείσει τα μάτια του. Αφαιρείτε ένα αβγό και στη συνέχεια το παιδί σας ανοίγει τα μάτια του και πρέπει να πει ποιο αβγό-αριθμός λείπει. 
2)Μπορείτε να μπερδέψετε τα αυγά- αριθμούς και να ζητήσετε να τα βάλει στη σωστή σειρά πάλι από το 1 έως το 10
Υλικά: Ψαλίδι
Χαρτόνι κάνσον
Μαρκαδόρος
Ψαλίδι




Διαδικασία: Εκτυπώστε ή να κόψει το παιδί  από χαρτόνι κάνσον αβγά κόκκινα που έχουν επάνω τους τα κεφαλαία και τα μικρά γράμματα του αλφαβήτου. Το παιδί καλείται να ταιριάξει κάθε φορά το κεφαλαίο με το μικρό γράμμα.
Εναλλακτικά: Βάζετε τα αβγά μέσα σε ένα καλαθάκι. Το  παιδί τραβάει στην τύχη ένα αβγό. Ανάλογα με το γράμμα που του έτυχε θα πρέπει να πει μια λέξη που το έχει ως αρχικό. 

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ – ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ
Υλικά: Καρτέλες με τα γεγονότα του Πάσχα
          Εκτυπωτής
   Πλαστικοποιητής
   Ψαλίδι
Διαδικασία: Δίνουμε στα παιδιά καρτέλες με εικόνες από τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας (από την Κυριακή των Βαϊων εως την Κυριακή του Πάσχα) και ζητάμε από τα παιδιά να τις ταξινομήσουν χρονολογικά.

Εναλλακτικά: Εκτυπώνουμε καρτέλες με εικόνες από αυτά που κάνουμε εμείς σήμερα τη Μεγάλη Εβδομάδα και τα παιδιά πρέπει να ταιριάξουν τα γεγονότα που συνέβησαν τότε με τα έθιμα που κρατάμε σήμερα

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Δημιουργούμε με τα παιδιά την δική μας ιστορία με θέμα το Πάσχα. Τα παιδιά επιλέγουν έναν κεντρικό ήρωα (μπορεί να είναι ένα κοτοπουλάκι, ένα παπάκι, μια πασχαλίτσα ή ακόμη κι ένα κόκκινο αβγό) και φτιάχνουν τη δική τους ιστορία.  Ζωγραφίζουν κάθε πρόταση της ιστορίας. Στο τέλος, δένουμε σε βιβλίο τις ζωγραφιές με το κείμενο και έχουμε έτοιμο το βιβλίο του Πάσχα .
Εάν υπάρχει η δυνατότητα μπορούμε να σκανάρουμε τις ζωγραφιές και το κείμενο, να τα εκτυπώσουμε και να δέσουμε σε βιβλίο. Εναλλακτικά μπορείτε να σκανάρετε το βιβλίο, να το φτιάξετε σε ηλεκτρονική μορφή και να το αποστείλετε στο  email μου.
Μια ακόμη δραστηριότητα που μπορεί να συνοδέψει την παραπάνω δράση είναι να σκανάρουμε τις ζωγραφιές των παιδιών και το κείμενο να το γράψουν τα παιδιά στον υπολογιστή κάτω από κάθε φωτογραφία.





ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΘΑ ΠΩ!
Υλικά: Εκτυπωτής
Ψαλίδι
Πλαστικοποιητής
Καλάθι ή κουτί
Διαδικασία: Ετοιμάζουμε τα αυγά. Σε κάθε αυγό γράφουμε από πίσω κάποιο παράγγελμα. Για παράδειγμα: «Περπάτησε στις μύτες των ποδιών», «Τραγούδησε ένα τραγούδι», «Πες μου μια λέξη από Π» κλπ. Κάθε φορά οι προτάσεις μας μπορεί να είναι ανάλογες με το θέμα με το οποίο θέλουμε να ασχοληθούμε. Μπορούν δηλαδή να αφορούν αριθμούς, γράμματα ή ό,τι άλλο θέλουμε. Στη συνέχεια πλαστικοποιούμε τα αυγά και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα καλάθι ή σε ένα κουτί. Το παιδί διαλέγει ένα αυγό και εμείς του διαβάζουμε το παράγγελμα. Αν το κάνει κρατάει το αυγό εάν όχι το τοποθετεί πίσω στο καλάθι. 

    


ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΑΣ....


ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ

 ΣΑΣ !!!! 

Σας ευχόμαστε να περάσετε όμορφα και με πολλές δικές σας ιδέες και με αυτά που θα βρείτε εδώ στο ιστολόγιό μας. 
 Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση
Με υγεία , υπομονή κι ελπίδα στις καρδιές μας!


ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 
ΚΑΙ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου